Lututės diena

"Buvo 1978 m. kovo 22-osios naktis. Ėjau Ažvinčių girios viduriu. <...> Tokią naktį girioje išgirdau balsus, kurių kilmės negalėjau suprasti. Iš sušalusio ir negyvo miško tamsos plaukė nesuprantami melodingi, švelnūs garsai, plūduriavo savo pačių aide, kol nuskęsdavo juodose šešėlių gelmėse. <...> Pelėdos, ne kas kita, bet keistos, nepelėdiškos, gal apskritai dar nežinomos, tiesiog nauja pelėdų rūšis?!"

Taip, prieš 40 metų ilgametis parko darbuotojas gamtininkas dr. Bronius Šablevičius išgirdo Lututės balsą Ažvinčių girioje. Todėl rugsėjo 29 d., minėdama šią sukaktį Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija kviečia visus besidominčius pelėdomis ir gamta, apskritai, į Lututės dieną.

Renginio metu išgirsite biologo dr. Broniaus Šablevičiaus pasakojimą ne tik apie lututes ir kitas pelėdų rūšis, bet ir gamtoje aptinkamus grybų, augalų, gyvūnų tarpusavio ryšius.Turėsite galimybę praktiškai pamatyti kuo pelėdos minta (praktinį užsiėmimą ves dr. Gintarė Grašytė), kur jos gyvena. Taip pat veiks paroda skirta ir pelėdoms, ir senajam miškui.

Vėliau, esant palankioms oro sąlygoms, visus pakviesime vykti į vakarėjantį mišką ir ten pratęsti pokalbį su biologu Broniumi Šablevičiumi bei gyvai pamatyti gamtoje egzistuojančius ryšius. Ekskursijos tukmė – apie 3 val. DĖMESIO, kelionė iki ekskursijos vietos nuosavu transportu, todėl labai prašytume visų būti draugiškais ir priimti bendraminčius į turimas laisvas vietas automobilyje.

Grįžus iš ekskursijos, kviestume bendrai vakarienei ir įspūdžių pasidalinimui.

DĖMESIO! Registracija į renginį iki rugsėjo 25 d. el. paštu [email protected] . Yra galimybė apsinakvoti Gamtos mokykloje. Vietų skaičius ribotas.

Nepamirškite tinkamos aprangos, geros nuotaikos, užkandžių ir vakarienės sau ir draugui! J

  • 2018-09-29  nuo 13:00
Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko Gamtos mokykla, Meironys
  • Nemokamas
  • Daugiau informacijos

    Prisidėti prie renginio galite įsigydami parko lankytojų bilietą už 1 eur.