Europos paveldo dienų renginiai Aukštaitijos nacionaliniame parke skirti prof. Marijos Gimbutienės metams

„Į(SI)TRAUK Į PAVELDĄ“

Europos paveldo dienų renginiai Aukštaitijos nacionaliniame parke

skirti prof. Marijos Gimbutienės metams

Kaip ir kasmet Aukštaitijos nacionalinio parko direkcija mini Europos kultūros paveldo dienas ir kviečia kiekvieną įtraukti paveldą į savo kelionių sąrašus. Tuo pačiu istorijų, padavimų, nuoširdaus bendravimo ir savo pačių rankų darbu įsitraukti į kultūros paveldo sklaidą ir išsaugojimą.

Rugsėjo 21 d.


10 val. Europos kultūros paveldo dienų proga Baltų vienybės dienos išvakarėse Aukštaitijos nacionalinio parko direkcija kviečia į ekskursiją po reikšmingiausias Kretuono apyežerio, Reškutėnų, Žemaitiškės archeologines vietas. Vietos istorijai įprasminti Lygumų apžvalgos bokšte bus iškelta trispalvė. Ekskursijos vadovas – Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto archeologas, dr. Vykintas Vaitkevičius – papasakos apie Kretuono archeologinės vietovės tyrimus ir jų reikšmę, visi kartu aptarsime aktualius paveldosaugos ir paveldo sklaidos klausimus. Po ekskursijos visi kviečiami į tautinio kulinarinio paveldo edukaciją Reškutėnų amatų centre.

Rugsėjo 22 d.

16. 30 val. Baltų vienybės dienos proga ekskursija – pasivaikščiojimas po Šiliniškių kalvagūbrio kalvas: Ginučių piliakalnio-Ladakalnio archeologinį kompleksą. Visi norintys kviečiami išgirsti, pamatyti ir pajausti to meto ir minimos datos dvasią.

Rugsėjo 24-25 d.

11-17 val. visų laukia atvirų durų dienos Palūšėje: lankytojai kviečiami į archeologinės pilkapio ir akmens amžiaus būsto ekspozicijos pristatymus, pasivaikščiojimus pilkapių keliais, įsitraukti į kultūros paveldą edukacinėje programoje „Senųjų gyventojų kailyje“.

Visi renginiai nemokami.

Registracija vykdoma el. p. [email protected] arba tel. nr. 8 659 82337. Renginių metu privaloma laikytis būtinų saugumo reikalavimų, veikloms uždarose patalpose būtinas galimybių pasas ar ES skaitmeninis COVID pažymėjimas. Renginiuose bus filmuojama ir fotografuojama.

Organizatoriai: Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija

Projektą iš dalies finansuoja Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos

  • 2021-09-22  nuo 16:30
Palūšė
  • Nemokamas