Edukacinis spektaklis vaikams „Kontis ir Tvarkius“! Reškutėnuose

VšĮ „Žaliasis taškas“ pristato NEMOKAMĄ interaktyvų edukacinį spektaklį vaikams „Kontis ir Tvarkius“!

Renginys vyks liepos 29 d. 12 val. Reškutėnų amatų centre.

„Kontis ir Tvarkius“ – tai pasaka apie didžiulį norą būti reikalingu. Tokį norą turi ne tik žmonės, bet ir daiktai. Jie, kaip ir žmonės, nori būti laimingi, mylimi, reikalingi. Bet žmonės dažnai savo daiktais atsikrato. Kontis ir Tvarkius – du draugai, kurie padeda išmestiems žmonių daiktams gyventi toliau ir vėl jaustis laimingais. Kontis daiktus pažįsta geriau nei žmones ir jis labai nori, kad žmonės nepirktų tiek daug daiktų ir jų neskriaustų. Kontis turi ir daugiau norų, nes norų turėti yra gerai.

 

Končio, Tvarkiaus ir kitų šio spektaklio personažų nuotykiai leidžia vaikams suprantama kalba papasakoti apie neišnaudotas atliekų rūšiavimo galimybes. Tai pirmasis „žalias“ lėlių spektaklis vaikams, įkvėpiantis rūšiuoti. Vaikai – labai imlūs ir greitai mokosi, todėl po spektaklio jie ne tik galės atpažinti rūšiavimo konteinerius, bet ir priminti tėveliams apie rūšiavimą. Vaikai nebus pasyvūs spektaklio stebėtojai bet aktorių padedami bus įtraukti į veiksmą.

Spektaklį pastatė VšĮ Alytaus lėlių teatras „Aitvaras“ pagal Aldonos Zinkevičiūtės-Jankauskienė sknygą „Kontis ir Tvarkius“:

Dailininkė ir režisierė Loreta Skruibienė

Vaidina Jūratė Kundrotienė ir Rūta Petkutė

Muzikos autorius Vytautas Skruibys

Trukmė 40 min.

Daugiau informacijos
  • 2021-07-29  12:00 - 12:40
Reškutėnai, Reškutėnų g. 46, Reškutėnų k., 18204 Švenčionių r
  • Nemokamas