Europos kultūros paveldo dienų renginys 100 Iššūkių. 5 Pojūčiai

Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija rugsėjo 22 d., 17 val. kviečia visus norinčius į baigiamąjį projekto „100 iššūkių. 5 pojūčiai“ renginį Ginučių vandens malūne. Renginio metu bus diskutuojama apie kultūros paveldą abiejuose parkuose, apibendrinamas 100 kultūros paveldo objektų iššūkis ir apdovanoti nugalėtojai, dalinamasi šio iššūkio ir, apskritai, projekto įspūdžiais, renginių akimirkomis.

Nematerialiojo kultūros paveldo – sutartinių giedojimo – tradiciją pristatys ir kvies kartu pagiedoti Ignalinos krašto folkloro ansamblis „Čiulbutė“.

Taip pat dalyvių laukia ekskursija ir visus pojūčius įtraukianti edukacija Ginučių vandens malūne. Bus galima gyvai prisiliesti prie senųjų inžinerinių įrenginių, išgirsti malūno turbinos gaudesį, pamatyti besisukančias girnas, užuosti rankomis sumaltų miltų ir iškeptos duonos kvapą, o tuomet ir burnoje pajusti jos skonį.

Taip pat bus vaišinama vietos kulinariniu paveldu, kviečiama išgerti parko pievose rinktų žolelių arbatos.

Apie 19val. 30 min. keliausime ant Ladakalnio, kur uždegsime baltų vienybės dienai skirtą ugnį, padainuose ir pabūsime kartu.

DĖMESIO! Registracija pavežėjimui į Ginučius iš Ignalinos autobusų stoties ar kitais klausimais tel. 8 659 82337.

  • 2018-09-22  17:00 - 20:30
Ginučių vandens malūnas, Ginučiai, Ignalinos r.
  • Nemokamas