Jaunųjų miško bičiulių konkursas „Jaunimas Europos miškuose“

KVIEČIAME DALYVAUTI KONKURSE –„JAUNIMAS EUROPOS MIŠKUOSE“

Miškas – tai ne vien tik teritorija apaugusi medžiais. Miškas - tai mūsų žemės gyvos mintys. Miškai svarbūs mūsų sveikatai, gyvenimo kokybei. Medžiai valo vandenį, dirvožemį, orą ir reguliuoja klimatą. Miškus reikia saugoti ir jais rūpintis. O tai daryti galime pradėti jau dabar. Pamokos netradicinėse aplinkose, renginiai, edukacijos, konkursai, išvykos, įvairūs žygiai leidžia mums pažinti, kokia nuostabi mūsų gamta.

Kiekvienais metais organizacija Young People in European Forests inicijuoja tarptautinį konkursą „Jaunimas Europos miškuose”, kuriame kviečiami dalyvauti mokiniai, lankantys Jaunųjų miško bičiulių būrelius. Pagrindinis šio konkurso tikslas – didinti jaunų žmonių aktyvumą ir žinias miškininkystės srityje.  2019 metų konkurso tema – „Miškas ir vanduo“ (Teigiami ir neigiami aspektai. Miškų valdytojų veiksmai saugant vandens išteklius. Miškai, kaip vandens naudotojai bei saugotojai). Konkursas skirstomas į nacionalinį ir tarptautinį etapus. Nacionalinis etapas organizuojamas kiekvienoje šalyje, o štai tarptautinis kiekvienais metais skirtingoje.

Ne paslaptis, kad visuomenėje dar vis kyla diskusijos ir karšti ginčai dėl to, kaip turėtų būti prižiūrimi miškai, parkai, miesto ir miško medžiai, kokią jų funkciją išskirti kaip svarbiausią ir kaip ateityje turėtume naudoti mūsų žaliąjį turtą. Kirsti mišką taip, kad ir gamtai, ir žmogui būtų gerai, yra savotiškas menas ir tam reikia ne tik surinkti žinias apie geriausias miškininkystės praktikas užsienio valstybėse, bet ir šviežio požiūrio, jaunatviško kūrybiškumo ir užsidegimo, ko ir tikimąsi iš jaunųjų miško bičiulių bei jiems skirto konkurso "Jaunimas Europos miškuose".

Šiais metais nacionalinis konkurso etapas įvyks birželio 5 dieną Molėtų krašto muziejaus Mindūnų padalinyje (Ežerų žvejybos muziejus ir Antano Truskausko medžioklės ir gamtos muziejus, adresas: Muziejaus g. 7, Mindūnų k., Molėtų r., LT 33202.) Šiame etape jaunieji miško bičiuliai iš visos Lietuvos varžysis tarpusavyje pristatydami pranešimus, spręsdami testus apie Europos miškus ir vykdys praktines užduotėles miške. Įveikę nacionalinį etapą nugalėtojai keliaus į tarptautinį etapą, kuris vyks Šumava nacionaliniam parke, Čekijoje.

 

Konkursą organizuoja LR Aplinkos ministerija, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija, Molėtų krašto muziejus, Lietuvos miškininkų sąjungos Jaunųjų miško bičiulių sambūris.

Konkurso nuostatus rasite: ČIA

Registracijos formą ir kitą informacijos rasite: ČIA

Kilus klausimams galite susisiekti su konkurso koordinatore Ingrida Meškinyte, el. p. [email protected], tel.: 8 - 639 51319;

  • 2019-06-05
Mindūnų žvejybos muziejus, Mindūnų žvejybos muziejus
  • Nemokamas