KVIEČIAME KARTU PAMINĖTI NACIONALINIŲ PARKŲ 30-METĮ !

Š. m. balandžio 23 d. bus 30 metų, kai įkurti Lietuvos nacionaliniai parkai. Ta proga Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM organizuoja nuotolinį renginį, kur per Microsoft Teams platformą galėsite ne tik susipažinti, kokie pokyčiai įvyko mūsų nacionaliniuose parkuose, bet ir pabuvoti vertingiausiose Lietuvos nacionalinių parkų vietose.

Prieš 30 metų kraštovaizdžio ir gamtos apsauga tiesiogiai siejosi su Nepriklausomybės atkūrimu. Mokslininkų indėlis leido greitai paruošti nacionalinių parkų steigimo dokumentus.

Tad 1991 m. Aukščiausiosios Tarybos nutarimu įsteigti Dzūkijos, Kuršių nerijos, Žemaitijos nacionaliniai ir Trakų istorinis nacionalinis parkai, o pirmajam Lietuvos nacionaliniam parkui galiausiai suteiktas Aukštaitijos nacionalinio parko vardas. Šiuo metu 5 Lietuvos nacionaliniai parkai sudaro apie 2 proc. visos mūsų šalies teritorijos.

Kviečiame registruotis į Nacionalinių parkų 30-mečio nuotolinį renginį, kuris vyks š. m. balandžio 23 d. (penktadienį) 10 val.

Registracijos nuoroda – https://forms.office.com/r/GgLbsRpepk arba pildykite anketą VSTT interneto svetainėje - https://vstt.lrv.lt/.../kvieciame-kartu-pamineti... .
Užsiregistravusiems priminimą apie renginį ir prisijungimo prie Microsoft Teams informaciją atsiųsime el. paštu iš anksto.

  • 2021-04-23  10:00 - 13:00
  • Nemokamas