Orientacinės varžybos „Natura orient 2022” Labanoro regioniniame parke

Kas gali būti geriau už laiką su draugais ar šeima ir aktyvų laisvalaikį gamtoje? Viskas viename!

Kviečiame suburti 3-5 draugų komandą arba pakalbinti šeimos narius ir gegužės 21 dieną (šeštadienį) dalyvauti „Natura orient 2022” orientacinėse varžybose. Jos vyks ne bet kur, o Ščiūrio rage, kuris vadinamas Labanoro regioninio parko „vizitine kortele“. Apsuptas dviejų gražiausių Labanoro girios ežerų – Juodųjų ir Baltųjų Lakajų – pusiasalis pasižymi ypatingu kraštovaizdžiu ir garantuoja vaizdingas panoramas.

Nieko keisto, kad ši vertinga teritorija, kurioje gausu saugomų augalų ir paukščių rūšių, yra įtraukta į tarptautinį „Natura 2000” saugomų teritorijų tinklą. Būtent gegužės 21-ąją Europoje minima „Natura 2000” diena, todėl ir šios orientacinės varžybos bus neįprastos – kiekviename kontroliniame punkte turėsite atlikti po užduotį, kurią darydami daugiau sužinosite apie tarptautiniu mastu saugomas gamtines buveines ir retas rūšis.

Registruotis galite į šeimų arba maksimalistų kategoriją. Šeimoms paruošėme maždaug 6 km trasą, o maksimalistų lauks kiek ilgesnė – 8 km trasa (jei gerai orientuositės). Tačiau baimintis nereikėtų – žemėlapiai bus įprasti, o trasa pritaikyta ne profesionalams.

Į šeimų kategoriją gali registruotis šeimos nariai, kuriuos sudarytų bent vienas suaugęs asmuo ir vienas vaikas iki 12 metų. Į maksimalistų kategoriją gali registruotis 3-5 asmenų komandos, tarp kurių būtų bent viena moteris ar mergina. Į pastarąją grupę gali registruotis ir jaunimas, t.y. visi, kuriems daugiau nei 12 metų ir kurie nedalyvauja varžybose su savo šeimomis.

Orientacinių varžybų pradžia – 10:00 val. Kontrolinis laikas trasoje – 3 valandos. Varžybų nugalėtojai bus išrinkti pagal trasos įveikimo laiką ir teisingai atliktas užduotis. Laimėtojus apdovanosime „Naturalit“ projekto bei žurnalo „Kelionės ir pramogos“ įsteigtais prizais. „Naturalit“ projektas rūpinasi, kad Lietuvoje būtų išplėstas ir tinkamai saugomas „Natura 2000” teritorijų tinklas.

Renginys NEMOKAMAS! Ir tai dar ne viskas! Įveikusiųjų trasą lauks žurnalo vaišės ir arbata bei žurnalo „Kelionės ir pramogos“ prizai.

Prieš varžybas, t.y. 9:30 val., reikia atvykti į Inturkės miestelį (Molėtų raj.), kur susitiksime prie išskirtinės architektūros medinės Inturkės bažnyčios, kurią pastatyti čia liepusi karalienė Bona Sforza. Nuo bažnyčios važiuosime 4 km Ščiūrio pusiasalio link. Vietos automobiliams ten nedaug, tad patartina jau Inturkėje dalį automobilių palikti ir susėsti glausčiau.

Dėmesio – kontroliniams punktams fiksuoti reikės QR kodus skaitančio išmaniojo telefono (užtenka vieno komandai).

Būtina išankstinė registracija iki gegužės 19 dienos užpildant šią anketą: http://shorturl.at/jpFM1

Daugiau informacijos: +370 685 12779 (Tautgirdas Masiulis).

Daugiau informacijos
  • 2022-05-21  09:30 - 15:00
Ščiūrio ragas, Inturkė
  • Nemokamas